Kleding & Schoenen Webwinkel Optimaliseren

Webwinkels in kleding en schoenen behoren tot de meest populaire ecommerce bestemmingen voor bezoekers. Steeds meer mensen hebben intussen dan ook ervaring met het bestellen van bijvoorbeeld jurkjes, shirts, jeans, of teenslippers op een fashion webshop. Ieder lijf is echter uniek en smaken verschillen, wat ervoor zorgt dat een persoonlijke benadering in de fashion branche van groot belang is.

In dit artikel wordt besproken welke uitdaging een webshop in deze branche tegenkomt. Ook worden er tips gegeven hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Verder wordt er een element uitgelicht dat in het bijzonder relevant voor deze branche is. Ook wordt er een idee gepresenteerd van hoe de impact op het gebied van duurzaamheid kan worden verbeterd. Ten slotte worden er enkele praktijkvoorbeelden behandeld.

Uitdagingen

De modebranche staat voor unieke uitdagingen als het gaat om het converteren van bezoekers naar klanten.

  • Persoonlijk: Een van de grootste uitdagingen is het feit dat mode een zeer subjectieve en persoonlijke aankoop is. Elke klant heeft zijn eigen individuele smaak en voorkeuren als het gaat om stijl, pasvorm, en kleur. Dit maakt het moeilijk voor mode webshops om een one-size-fits-all benadering van het productaanbod en de marketingboodschappen die worden ingezet te creëren.
  • Pasvorm: Tevens vereisen producten zoals kleding en schoenen vaak een hoge mate van overweging voor de aankoop. Klanten moeten soms meerdere maten of stijlen passen voordat ze de perfecte pasvorm vinden, wat online moeilijk na te bootsen is. Deze uitdaging kan resulteren in grote aantallen producten die geretourneerd worden.
  • Emotioneel: Bovendien kunnen modeaankopen een emotionele beslissing zijn, beïnvloed door trends, sociale normen, en persoonlijke identiteit. Fashion webshops moeten manieren vinden om deze emotionele drijfveren aan te spreken en een gevoel van verbondenheid met hun klanten te creëren.
  • Prijs: Ten slotte kunnen modeproducten soms best duur zijn. Hierdoor kunnen klanten aarzelen om online kleding of schoenen aan te kopen zonder het product persoonlijk aan te kunnen raken en voelen.

Gratis en vrijblijvend 1 uur sparren?

Krijg inzicht in jullie uitdagingen rondom CRO

Neem contact op

Tips

Onderstaande tips kunnen webshops in kleding en schoenen helpen om hun conversie te verhogen. Hierbij geldt dat niet elke tip voor iedere webshop van toepassing is. Zo verschillen webshops in hun mate van digitale volwassenheid en zijn de budgetten en medewerkers voor iedereen anders. Het advies is dan ook om deze tips eerst met AB testen te valideren voordat je ze uitrolt.

  • Toon duidelijke foto's: Klanten moeten het product vanuit alle hoeken zien om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Toon daarom het product uit meerdere hoeken, op een model en zonder model, en ingezoomd op relevante details.
  • Gebruik een goede maattabel: Zeker voor een fashion webwinkel die meerdere merken verkoopt, kan het lastig zijn om duidelijk te maken welke maat de juiste gaat zijn voor een bezoeker. Het is dan ook aan te raden om te werken met een overzichtelijk maattabel. Daarmee worden verschillen tussen landen, merken, types producten en geslachten grotendeels rechtgetrokken voor bezoekers.
  • Verzamel veel productreviews: Juist omdat klanten de kledingstukken niet aan kunnen raken, zijn zij meer afhankelijk van anderen die dit al wel gedaan hebben. Productbeoordelingen kunnen daarom een waardevolle toevoeging zijn. Zeker wanneer het bij die beoordelingen ook mogelijk is om bijvoorbeeld foto's toe te voegen en feedback te kunnen geven op de pasvorm, kan dit een feature zijn die een positieve bijdrage levert aan het conversie percentage van een webshop in mode en schoenen. Onderzoek hoe er bij het verzamelen van de beoordelingen zo goed mogelijk rekening gehouden kan worden met een snel wisselende collectie. Hierbij kan het bijvoorbeeld helpen om in eerste instantie te focussen op de vaste collectie.
  • Bied duidelijke omschrijvingen: Kleding en schoenen hebben unieke kenmerken zoals stof, snit, en stijl. Door duidelijke omschrijvingen van deze kenmerken te bieden, kun je voorkomen dat bezoekers de producten zullen terugsturen.
Materialen

Uitgelicht

Wat kleding en schoenen bijzonder maakt ten opzichte van andere branches is de focus op de gebruikte materialen. Deze hebben immers een grote invloed op de eigenschappen van het product. Niet alleen bepalen de materialen hoe het product eruitziet, maar bijvoorbeeld ook hoe het aanvoelt op de huid, hoe warm het je houdt, en welke impact het item heeft op het milieu. Vrijwel alle fashion webshops kiezen er dan ook voor om de gebruikte materialen te vermelden op de productpagina. Een veel kleiner deel vermeldt daarbij ook zaken als hoe de stof valt en aanvoelt. Een opkomende trend hierbij is dat duurzame merken volledige transparantie beginnen te geven over de gebruikte materialen. Zo geeft Asket 100% transparantie niet alleen over de ruwe materialen maar zelfs ook over de productie en transport van haar items.

Duurzaamheid

Steeds meer kleding en schoenen merken beginnen ook reparatiediensten aan te bieden via haar webshop. Vooral bij producten in het hogere segment wordt deze dienst vaak zelfs (bijna) kosteloos aangeboden voor aangekochte artikelen. Patagonia is een goed voorbeeld van een merk dat actief naar buiten treedt met het repareren van producten. Door kledingstukken of schoenen te repareren in plaats van dat deze worden weggegooid wordt de impact op het klimaat flink verkleind. Het aantal keren dat een item gedragen wordt zal door de reparatie immers flink groter worden. Ook kan de mogelijkheid tot reparatie een argument zijn waarom een bezoeker ervoor kiest om bij een dergelijke partij een aankoop te doen. Eventuele onzekerheid rondom een dure aankoop die vervolgens kapotgaat wordt hiermee namelijk grotendeels weggenomen.

Foto's
Maattabel
Reviews
Eigenschappen

Voorbeelden

  • Scout: Deze webshop toont initieel één duidelijke foto van het kledingstuk. Met behulp van de duim-vriendelijke knoppen kan er worden doorgeklikt naar foto's die andere kanten van de rok laten zien. Ook is het mogelijk om met behulp van het vergrootglas in te zoomen op de foto's.
  • Stripe & Stare: Een goede maattabel stelt bezoekers in staat om vast te stellen welke maat het beste voor hen is geschikt. Doordat maten tussen EU, US, en UK nogal kunnen verschillen kan het helpen om goede vergelijkingen tussen deze maten te bieden. Ook de mogelijkheid om te switchen tussen centimeters en inches helpt bezoekers mogelijk om de juiste maat te vinden.
  • Asket: Een groot aantal productreviews kan bezoekers helpen om het juiste item voor hen te vinden. Aanvullend op een hoog aantal productreviews per product kunnen ook de mogelijkheid om te filteren en sorteren nog helpen. Bezoekers kunnen dan immers de reviews vinden die betrekking hebben op de aspecten waarover zij meer informatie willen vinden (zoals de pasvorm, kleur, stof, maat, etc.).
  • Bamford: Op deze webshop is over elk item aanvullende informatie te vinden. Zo worden er opties geboden van hoe je de jurk zou kunnen dragen. Ook vermelden zij in tekst hoe het kledingstuk valt en welke materialen gebruikt zijn. Tenslotte wordt er ook uitleg gegeven over de wasvoorschriften.

Over de auteur

Theo van der Zee (MSc, Psychologie) is intussen al meer dan 20 jaar bezig met het bouwen en optimaliseren van websites en webshops. Als freelance conversie specialist helpt hij bedrijven om hun website op basis van onderzoek en experimenten te verbeteren.

Lees meer over Theo

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een gratis adviesgesprek van 1 uur.