A/B testing

Met A/B testing (ook wel split testing genoemd) onderzoek je met een wetenschappelijke aanpak welke wijzigingen op je website leiden tot meer conversies. Hiermee kun je bijvoorbeeld de conversie ratio verbeteren.

A/B test variaties
Test resultaten
Simulatie

Herken je dit?

 • Er gaat veel geld naar SEA en SEO, maar de resultaten zijn onder verwachting
 • Jullie hebben wel een A/B testing tool, maar doen daar te weinig mee
 • Conversie optimalisatie 'leeft' niet binnen de organisatie

En zoek je hier naar?

 • Een gestructureerde aanpak van conversie optimalisatie
 • Op basis van valide, betrouwbare, en significante A/B testen
 • Uitgedacht, opgezet en gedraaid door een ervaren specialist

350+ A/B testen leveren € 10,000,000+ aan extra omzet voor klanten

Uitgelichte voordelen van A/B testen

Vaste kosten per A/B test → Geen verrassingen achteraf

De kosten per test spreken we van tevoren af. Deze kosten zijn inclusief de volgende werkzaamheden: Communiceren, onderzoeken, prioriteren, uitdenken, bouwen, invoeren, nakijken, lanceren, monitoren, analyseren, rapporteren en documenteren. Geen gedoe met uren schattingen voor mij en geen verrassingen voor jullie achteraf, wel zo prettig samenwerken.

Gestructureerd proces → Meer resultaat

Uit recent onderzoek van RedEye blijkt dat bedrijven met een gestructureerd CRO proces meer resultaat boeken. Hierom maken wij voor het draaien van iedere A/B test dan ook gebruik van een uitgedacht proces. Ook worden lopende A/B testen, test ideeën en resultaten natuurlijk allemaal gestructureerd bijgehouden.

Uitgebreide rapportages → Betere learnings

De test rapportages bevatten statistisch goed onderbouwde aanbevelingen op basis van de A/B test resultaten. Ook wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technieken als Monte Carlo simulaties om te voorspellen wat de impact van een test op de omzet is. Uiteraard inclusief duidelijke visuals en management samenvatting.

Veelgestelde vragen

Kunnen we niet gewoon zelf A/B testen opzetten?

Nee, in ieder geval geen A/B testen waarvan de resultaten valide en betrouwbaar zijn. Tegenwoordig kan iedere online marketeer of front-end developer prima een A/B test opzetten in een tool als VWO, Optimizely, of Google Optimize. Zonder kennis van zaken als sample size, significantie, power, flickering, hypotheses en heuristieken zal de uitkomst echter hoogstwaarschijnlijk nutteloos zijn. A/B testen waarvan je op de uitkomsten kunt vertrouwen vragen dan ook om een expert.

Is mijn website geschikt voor A/B testing?

Op vrijwel alle websites (inclusief webshops op populaire platformen zoals Magento, WooCommerce en Shopify) is het mogelijk om A/B testen te draaien. Als vuistregel wordt wel ongeveer 1,000 conversies (transacties, leads, etc.) per maand gehanteerd. Zogenaamde MVT (multivariate) testen vragen zelfs om nog veel hogere aantallen. Wanneer je ver onder het aanbevolen aantal conversies zit, dan is A/B testing nu niet de beste oplossing om je website te verbeteren. Waarschijnlijk levert een expert review of user testing in dat geval een beter rendement op.

Interesse in A/B testing voor jullie organisatie?

Neem contact op

Referenties

Zeer positieve resultaten behaald

Tsjibbe Wiersma, Online Marketing Manager, Profile

Theo heeft een bijzonder scherpe blik op conversie optimalisatie en de toegevoegde waarde hiervan voor de doelstellingen van organisatie. Hij wil (in positieve zin) het onderste uit de kan halen. Bij Profile Banden en Onderhoud langere periode met elkaar samengewerkt en zeer positieve resultaten behaald. Een prettig persoon om mee te werken, helder in zijn communicatie en inhoudelijk sterk.

Uitstekend overzicht behouden

Marjolein van den Broek, Account Director, Yonego

De afgelopen jaren heb ik erg fijn samenwerkt met Theo. Hij heeft ons op CRO vlak geholpen op diverse grote accounts. Geen uitdaging is teveel voor Theo en hoe complexer hoe leuker hij het lijkt te vinden. Wat mij opviel is dat hij uitstekend in staat was om het overzicht te behouden van wat er allemaal speelde binnen de projecten. Naast zijn inhoudelijk kennis over conversie optimalisatie waren de klanten ook erg enthousiast over zijn technische skills en zijn scherpe blik. Theo is een hele goede en fijne specialist om mee samen te werken, erg loyaal en ook met droge gezellige humor.

Helpt organisaties verder

Wim Vis, Managementteam, DGN Publishers

Het klinkt misschien wat onaardig, maar Theo is by far de grootste test-nerd die ik ken. En dat werkt niet alleen fantastisch, maar ook mega-aanstekelijk. Hij weet werkelijk alles op het snijvlak van data, testen en conversie, graaft daarbij dieper dan menigeen en weet dat vervolgens eenvoudig te vertalen in heldere probleemstellingen. Maar waar veel freelancers daar stoppen, gaat Theo juist verder. Hij formuleert praktische oplossingsrichtingen voor de geconstateerde problemen. Zo helpt hij organisaties verder. En dat allemaal met een dosis humor en een buitengewoon prettige omgangsvorm. Ja, ik kan Theo zonder enige twijfel van harte aanbevelen.

Bijzonder kundige professional

Jan de Roode, Communication Advisor, Middin

Ik heb Theo leren kennen als een bijzonder kundige professional. Met hem is het prettig samenwerken. Theo is oplossingsgericht en hij weet de vertaalslag te maken tussen wensen van de opdrachtgever en de (on-)mogelijkheden van de techniek. En bovenal niet onbelangrijk voor mij als opdrachtgever, elke deadline wordt door Theo gehaald.

Klanten

 • Nike
  Nike
 • Greenchoice
  Greenchoice
 • Financieele Dagblad
  Financieele Dagblad
 • Citroën
  Citroën
 • Profile
  Profile
 • ZorgKiezer
  ZorgKiezer
Gratis adviesgesprek
Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een gratis adviesgesprek van 1 uur.