Met A/B testen onderzoek je met een wetenschappelijke aanpak welke wijzigingen op je website of webshop leiden tot meer conversies. Hiermee kun je bijvoorbeeld de conversie ratio verbeteren en daarmee de omzet verhogen.
Herken je dit?
- Er gaat veel geld naar SEA en SEO, maar de resultaten zijn onder verwachting
- Jullie hebben wel een A/B testing tool, maar doen daar te weinig mee
- Conversie optimalisatie 'leeft' niet binnen de organisatie
En zoek je hier naar?
- Een gestructureerde aanpak van conversie optimalisatie
- Op basis van valide, betrouwbare, en significante AB testen
- Uitgedacht, opgezet en gedraaid door een ervaren a/b testing specialist
400+ A/B testen leveren € 12,000,000+ aan extra omzet voor klanten
Uitgelichte voordelen van A/B testen
Vaste kosten per A/B test → Geen verrassingen achteraf
De kosten per test spreken we van tevoren af. Deze kosten zijn inclusief de volgende werkzaamheden: Communiceren, onderzoeken, prioriteren, uitdenken, bouwen, invoeren, nakijken, lanceren, monitoren, analyseren, rapporteren en documenteren. Geen gedoe met uren schattingen voor mij en geen verrassingen voor jullie achteraf, wel zo prettig samenwerken.
Gestructureerd proces → Meer resultaat
Uit recent onderzoek van RedEye blijkt dat bedrijven met een gestructureerd CRO proces meer resultaat boeken. Hierom maken wij voor het draaien van iedere A/B test dan ook gebruik van een uitgedacht proces. Ook worden lopende A/B testen, test ideeën en resultaten natuurlijk allemaal gestructureerd bijgehouden.
Uitgebreide rapportages → Betere learnings
De test rapportages bevatten statistisch goed onderbouwde aanbevelingen op basis van de A/B test resultaten. Ook wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technieken als Monte Carlo simulaties om te voorspellen wat de impact van een test op de omzet is. Uiteraard inclusief duidelijke visuals en management samenvatting.
Veelgestelde vragen
Kunnen we niet gewoon zelf A/B testen opzetten?
Nee, in ieder geval geen A/B testen waarvan de resultaten valide en betrouwbaar zijn. Tegenwoordig kan iedere online marketeer of front-end developer prima een AB test opzetten in een tool als VWO, Optimizely, of Google Optimize. Zonder kennis van zaken als sample size, significantie, power, flickering, hypotheses en heuristieken zal de uitkomst echter hoogstwaarschijnlijk nutteloos zijn. A/B testen waarvan je op de uitkomsten kunt vertrouwen vragen dan ook om een expert.
Is mijn website geschikt voor AB testing?
Op vrijwel alle websites (inclusief webshops op populaire platformen zoals Magento, WooCommerce en Shopify) is het mogelijk om AB testen te draaien. Als vuistregel wordt wel ongeveer 1,000 conversies (transacties, leads, etc.) per maand gehanteerd. Zogenaamde MVT (multivariate) testen vragen zelfs om nog veel hogere aantallen. Wanneer je ver onder het aanbevolen aantal conversies zit, dan zijn AB testen nu niet de beste oplossing om je website te verbeteren. Waarschijnlijk levert een website analyse of user testing in dat geval een beter rendement op.
Hoeveel extra omzet levert AB testen op?
Deze hoeveelheid extra omzet is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij logischerwijs aan de huidige omzet, maar ook bijvoorbeeld de hoeveelheid testen die per maand wordt gedraaid, in hoeverre de hypotheses voor deze AB testen zijn onderbouwd met onderzoek zoals gebruikerstesten, hoe goed de AB testen worden gebouwd, etc. Het komt echter zeker voor dat één enkele AB test de omzet per gebruiker met meer dan 10% laat toenemen.
Interesse in A/B testen voor jullie organisatie?