Over Theo

Als freelance conversie specialist heeft Theo al 130+ klanten (zoals Bol.com, Greenchoice, en Nike) in 10+ landen geholpen om hun website te verbeteren.

Hij is intussen al meer dan 20 jaar bezig met het bouwen en optimaliseren van websites en webshops. Dit betekent dan ook dat hij één van de meest ervaren conversie specialisten van Nederland is.

Freelance conversie specialist bij scherm
Conversie optimalisatie consultant op podium
Conversie specialist Theo van der Zee

Opleiding en ervaring

Theo heeft vele jaren ervaring als professioneel webdeveloper. Dit zorgt ervoor dat hij in detail weet hoe websites op technisch gebied werken en dat hij eenvoudig met developers kan schakelen over technische verbeterpunten. Ook heeft hij een scherpe blik op het menselijke gedrag. Dankzij zijn universitaire master diploma in organisatiepsychologie is hij namelijk goed bekend met wetenschappelijke literatuur over psychologie, statistische methoden, en hoe je onderzoek kunt uitvoeren dat betrouwbaar en valide is.

De combinatie van bovenstaande factoren heeft zijn klanten al vele miljoenen euro's aan toegevoegde omzet vanuit hun website of webshop bezorgd.

Verder heeft Theo geschreven voor partijen zoals Emerce en FrankWatching. Ook was hij als conversie optimalisatie specialist een spreker op tientallen nationale en internationale conferenties waaronder Conversion Conference en Meet Magento. Tevens helpt hij op vrijwillige basis goede doelen met het optimaliseren van hun website. De bevindingen die hieruit zijn voortgekomen heeft hij gebundeld in een artikel over CRO voor goede doelen. Aan de hand van dat artikel kunnen zo veel mogelijk goede doelen leren hoe zij meer donaties kunnen binnenhalen.

Theo in cijfers:

  • 5+ webdesign awards gewonnen
  • 75+ expert reviews uitgevoerd
  • 400+ A/B testen gedraaid
  • 25+ events presentaties gegeven
  • 250+ uur training en coaching gegeven

Samenwerking met klanten

Als senior conversie specialist heeft Theo intussen gewerkt voor klanten in vrijwel alle branches. Deze klanten variëren in grootte van eenmanszaken tot multinationals en alles daar tussenin. Ook heeft hij ruime ervaring met het optimaliseren van zowel leadgeneratie websites als e-commerce webshops.

Zoals blijkt uit de referenties zijn de klanten erg tevreden met Theo als freelance consultant. Eigenschappen die regelmatig genoemd worden in de referenties:

  • Enthousiast
  • Duidelijk
  • Eerlijk
  • Direct

Uitgangspunten

Doordat conversie optimalisatie een breed vakgebied is, heeft vrijwel iedere conversie optimalisatie specialist zijn of haar eigen ideeën over wat de beste uitgangspunten zijn om het maximale resultaat uit een samenwerking te halen.

Aansluiten op de organisatie

Elke organisatie heeft een ander niveau van 'digitale volwassenheid'. Daarop aansluiten is van groot belang. Zo past een website analyse vaak beter bij een iets minder volwassen website en sluit A/B testen meestal beter aan bij een meer volwassen website. Ook zaken als beschikbare medewerkers en budgetten spelen een rol in welke werkzaamheden het meeste rendement zullen gaan opleveren.

Helder communiceren

Succesvolle conversie optimalisatie ontstaat door een samenwerking tussen meerdere personen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan managers, developers, analisten, en psychologen. Heldere communicatie tussen die verschillende personen is dan ook noodzakelijk om tot de beste resultaten te komen.

Denken vanuit de bezoeker

Uiteindelijk is het de bezoeker die wel of niet overgaat tot een aankoop, aanvraag, of donatie. Hierom is het dan ook belangrijk om te denken vanuit de bezoeker en weg te blijven van 'trucjes' om hen te verleiden tot een conversie. Zaken als gebruikerstesten kunnen hierbij goed helpen.

Werken met oog voor detail

Als je iets doet, doe het dan goed. De ervaring leert dat een probleem bij de oorzaak aanpakken meestal veel meer effect heeft dan telkens weer symptomen bestrijden. Hierom is er dan ook een focus op het nastreven van een wetenschappelijke standaard in de werkzaamheden. Denk daarbij aan zaken als goed geschreven code, testen die betrouwbare en valide zijn, en visueel aantrekkelijke rapportages.

Naast het werk

Naast zijn werkzaamheden als freelance conversie specialist houdt Theo zich met diverse zaken bezig. Zo speelt hij graag een potje schaak of schildert hij landschappen in aquarel. Ook houdt hij er van om dingen tot op de bodem uit te zoeken, bijvoorbeeld hoe je nóg gezondere groene smoothies kunt maken.

Theo is meer dan 10 jaar samen met zijn vriendin Lisanne. Ze delen een passie voor (onder andere) treinreizen en dit heeft hen dan ook al op prachtige plaatsen gebracht, zoals de Zwitserse Alpen en Zweeds Lapland.

Zwitserse Alpen
Conversie optimalisatie specialist
Meer van Luzern
Gratis adviesgesprek
Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een gratis adviesgesprek van 1 uur.

Voordelen van een conversie specialist?

Een freelance conversie specialist helpt je om jullie bezoekers en doelgroep beter te leren kennen. Daarnaast zal hij of zij ervoor zorgen dat je efficiënter om kunt gaan met je online marketing budget. De resultaten zijn een hogere omzet en betere klanttevredenheid.

Een conversie optimalisatie specialist?

Helaas heeft deze specialisatie geen vaste naam. Zo wordt er gesproken over 'conversie', maar ook over 'conversie optimalisatie', wat dan vervolgens weer leidt tot een 'conversie optimalisatie specialist'. Uiteindelijk is het doel: websites optimaliseren.