Expert review

Een website analyse levert in korte tijd veel concrete verbeterpunten op waar je jullie website of webshop verder mee kunt optimaliseren. Dit zal vervolgens resulteren in een betere conversie ratio en hogere omzet.

Expert review
White label
Quick wins

Herken je dit?

 • De conversie ratio is laag, maar het is onduidelijk waarom dit het geval is
 • Er heeft nog zelden of nooit een conversie specialist naar de site gekeken
 • Jullie hebben het gevoel elke maand onnodig omzet mis te lopen

En zoek je hier naar?

 • Een onafhankelijke analyse van je website of webshop

 • Concreet advies om de conversie van je website te verbeteren

 • Zonder dat hier enorme budgetten voor nodig zijn

75+ organisaties kozen al voor een website analyse

Uitgelichte voordelen van een expert review

Kosten vooraf vastleggen → Geen verrassingen achteraf

De kosten voor de website review spreken we van tevoren af. Deze kosten zijn inclusief de volgende werkzaamheden: communiceren, onderzoeken van de website, opstellen van de rapportage en het bespreken van de bevindingen. Geen gedoe met uren schattingen voor mij en geen verrassingen voor jullie achteraf, wel zo prettig samenwerken.

200+ punten onderzocht → Veel waardevolle inzichten

De website of webshop wordt onderzocht op onder andere de volgende categorieën: vormgeving & layout, structuur & navigatie, zoekfunctie, doelgroepen, inhoud & motivering, duurzaamheid, formulieren, checkout, en techniek. Elk van deze categorieen bevat vervolgens tientallen checks. Uiteraard worden de inzichten uit de website analyse opgeleverd in een grafisch mooie rapportage met daarin per issue een screenshot, uitleg, fix en schatting van de effort/gain.

Oplevering binnen 14 dagen → Snel een betere website

Door de ruime ervaring met het uitvoeren een expert review is het mogelijk om een website review al binnen 14 dagen op te leveren. Zo hebben jullie de bevindingen snel binnen en kunnen jullie direct aan de slag met de implementatie.

Veelgestelde vragen

Doet mijn webbouwer dit niet voor mij?

Helaas is mijn ervaring dat de meeste webbouwers weinig kaas hebben gegeten van conversie optimalisatie. Sterker nog, tot op heden heeft zich nog nooit een potentiële klant bij mij gemeld die ik niet heb kunnen voorzien van een flinke hoeveelheid nieuwe verbetermogelijkheden. Ook de prijs is helaas geen garantie, zo leveren sommige dure webbouwers prutswerk terwijl andere voordelige partijen soms juist goed scoren.

Helpt een analyse van je website bij een redesign traject?

Jazeker! Sterker nog, een website analyse die wordt uitgevoerd terwijl een site nog in de design fase zit kan een enorm rendement opleveren. De reden hiervoor is dat er aan de hand van een review soms al bepaald kan worden dat bepaalde functionaliteiten niet (of anders) gebouwd moeten worden, wat veel dure development uren kan besparen.

Kan ik dit niet gewoon zelf doen?

Net zoals je ook niet zelf je CV-ketel gaat vervangen of een dakkapel gaat plaatsen, kun je ook een website review of webshop review het beste aan een expert overlaten. Persoonlijk heb ik al duizenden uren besteed aan het onderzoeken van websites. Hierdoor weet ik niet alleen waar ik op moet letten, maar ben ik ook bekend met best practices, heuristieken en valkuilen. Zelf je website onderzoeken op verbeterpunten is uiteraard mogelijk, maar zal nooit hetzelfde effect hebben als een review van je webshop of website door een expert.

Heb je nog ergens toegang tot nodig?

Nee, eigenlijk niet. Een expert review is zo uitgedacht dat er geen toegang nodig is tot bijvoorbeeld tools als Google Analytics, Hotjar, Google Tag Manager, of jullie backend. Dit zorgt ervoor dat de doorlooptijd van de expert review beperkt gehouden wordt. Ook hoeft er op deze manier niet nagedacht te worden over zaken als toegangsniveau's of het plaatsen van scripts op de website of webshop.

Wat voor soort aanbevelingen kan ik verwachten?

In de rapportage zal een mix van tactische en strategische aanbevelingen aanwezig zijn. Bij de tactische aanbevelingen gaat het om concrete wijzigingen aan de website zoals hierboven toegelicht in het onderdeel '200+ punten onderzocht'. De strategische aanbevelingen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de waardepropositie, positionering, of unieke voordelen.

Interesse in een webshop review?

Neem contact op

Referenties

Een pragmatische aanpak

Carla Leeuwerink, Business Manager, Perlas

We vonden de pragmatische aanpak fijn en de feedback was zowel duidelijk als terecht wat ons betreft. Als resultaat van de expert review hebben we besloten te gaan voor een volledige website redesign, in plaats van het optimaliseren van onze huidige website. Dit was een groot project voor ons, maar we hebben dit in slechts 6 weken voltooid dankzij de heldere instructies van Theo.

Keurig in zijn communicatie

Robert Straver, Eigenaar, Gespoten panelen

Theo heeft voor mijn bedrijf een expert review uitgevoerd. Ik ben erg blij met de feedback die hij heeft gegeven! De genoemde verbeterpunten in zijn website analyse hebben mij geholpen om - als een stip op de horizon - een richting te geven waar ik naar toe kan bewegen. Tevens is hij keurig in zijn communicatie richting mij als klant. Ik raad een samenwerking met Theo zeker aan, ook voor bedrijven die, net als ik, nog iets meer aan de start van hun traject staan.

Diep op de inhoud ingegaan

Gijs Hovens, Marketing Manager, Savvii

Na de oplevering van de expert review hebben we een workshop gehad met Theo en de belangrijkste stakeholders voor de site. In deze workshop zijn we diep op de inhoud van de site ingegaan en hebben we waar nodig teksten & flow aangepast. Theo heeft het team op een goede manier weten te prikkelen om feedback te geven en samen tot een goede prioritisering te komen.

Kritisch de spiegel voorgehouden

Patrick van den Hul, oprichter en eigenaar, ORDEtraining

Ik heb gebruik gemaakt van de expert review dienst van Theo waarbij hij je website grondig doorlicht en van feedback voorziet. Dit ging mooi in een trechter van strategisch en tactisch naar heel operationeel. De operationele tips zijn zo praktisch dat ze voor zichzelf spreken en zo uitvoerbaar zijn. In het follow-up gesprek hebben we vooral de strategische adviezen van Theo besproken. Dit heeft geleid tot een grondige herziening van de positionering. Door de combinatie van adviezen op al deze niveaus hebben we een grote kwaliteitsslag kunnen maken.

Prettig snelle oplevering

Maaike de Boer, Eigenaar, Sweelinck & De Boer

Theo heeft voor ons een analyse van de website uitgevoerd. Ik vond het daarbij prettig dat hij zijn rapport, zoals afgesproken, snel kon opleveren. In dit rapport troffen wij vervolgens veel waardevolle verbeterpunten aan. Sommige van deze punten konden wij zelf oppakken, andere punten hebben wij (na overleg met Theo) bij de developer kunnen neerleggen. Al met al ben ik zeer tevreden over onze samenwerking!

Enthousiast over de resultaten

Simone Bronkhorst, Marketing & Publicity, Idea

We zijn erg enthousiast over de resultaten van je conversie onderzoek! De bevindingen waren erg duidelijk. Hierom beveel ik je dan ook van harte aan bij andere organisaties die op zoek zijn naar antwoorden omtrent uitdagingen op het gebied van website optimalisatie.

Klanten

 • Nike
  Nike
 • PreZero
  PreZero
 • Solarfields
  Solarfields
 • Conrad
  Conrad
 • Telefoon.nl
  Telefoon.nl
 • Schoonenberg
  Schoonenberg
Gratis adviesgesprek
Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan een gratis adviesgesprek van 1 uur.

Juiste moment voor een expert review?

Vaak wordt er gekozen voor deze methode bij de start van een conversie optimalisatie traject. Dit neemt echter niet weg dat een website review ook op een ander moment, of bij meer gevorderde websites vaak nog belangrijke verbeterpunten boven tafel kan krijgen.

Welke focus bij een website analyse?

Vele factoren hebben een impact op conversie optimalisatie. Daarom worden bij een website analyse niet alleen de UX, customer journey, en heuristieken geanalyseerd. Ook zaken als toegankelijkheid, mobiel, formulieren, beveiliging, en laadsnelheid komen aan bod.